Spartan Weightlifting Workshop 2012

juni 27, 2012 — Skriv en kommentar

Spartan, crossfit weightliftingDen 23. samt 24. juni var Spartan Mentality CrossFit i Aarhus værter for Spartan Weightlifting Workshop. En weekend opdelt på to dage fyldt med olympisk vægtløftning, herunder viden, korrektioner, erfaringsudveksling og ikke mindst konstruktiv kritik. Alt i alt havde 80 crossfittere fra rundt omkring i Danmark lagt deres vej forbi Spartan.

I Spartan har instruktørerne rig mulighed for at afholde arrangementer, dog skal de bære præg af den holdning samt ideologi som Spartan er bygget op omkring, hvorfor at det var et krav med en høj undervisnings standard, kompetente instruktører samt et fordelagtig pris. I den forbindelse inviterede vi AK Jyden forbi til ni timers undervisning, hvor deltagerne var inddelt efter niveau og på små intensive hold for optimal udnyttelse.

Spartan weightlifting workshop

Hele ideen kom på baggrund af den stadig stigende efterspørgsel på kvalificeret undervisning i olympisk vægtløftning, samt det faktum at en stor del af Spartans instruktørgruppe samt medlemmer, er løftere med stor interesse i den olympiske disciplin. Olympisk vægtløftning er en stor del af CrossFit, og som ny og uerfaren crossfitter kan løftene forekomme utrolig problematiske og uopnåelige. Denne gruppe af crossfittere -­‐ samt den mere erfarne gruppe, som håndterer løftene udmærket – vidste vi at vi kunne tilbyde et differentieret produkt. Med disse to grupper in mente oprettede vi workshoppen. I Spartan er der flere vægtløftningstrænere, blandt andet er Steffen Haldrup og Anders Galaly – som er ide mændene bag projektet -­‐ certificeret ved Dansk Vægtløftnings Forbund.

Spartan, crossfit weightlifting

Ikke desto mindre var der dog ingen betænkelighed ved at invitere vægtløfterklubben AK Jyden som workshoppens hovedansvarlige, da en vægtløftningsworkshop alt andet lige gøres bedst af dedikerede vægtløftere. For at opnå den kvalitet vi ville med dagen, var det ganske enkelt en nødvendighed. Folke Liwendahl førte an med sit imponerende CV som huser bl.a. 15 OL atleter, og lige i hælene Lisbeth Østergaard som bl.a. har været EM såvel som VM deltager. Med dette line-­‐up og til denne pris var forventningerne høje, og disse blev påfornemmeste vis indfriet. Folk kom med forventninger om at få forbedret deres snatch samt clean and jerk, og disse løft dannede også omdrejningspunktet for dagen. Men også de dertil egnede hjælpeøvelser, progressioner samt programmering var en stor del af dagen, hvilket blev værdsat.

Nye kurser er allerede på tegnebrættet, og de kommer til at bære præg af samme høje kvalitet til en håndgribelig pris. Stay tuned for flere fede workshops og andet godt fra Spartan Mentality Crossfit. Vi hos HealthLocker siger thumbs up for et fedt initiativ.

Spartan, crossfit, weightlifting, aarhus, workshop

Spartan, crossfit, weightlifting, aarhus, workshopSpartan, crossfit, weightlifting, aarhus, workshopSpartan, crossfit, weightlifting, aarhus, workshop, christine jensenSpartan, crossfit, weightlifting, aarhus, workshopSpartan, crossfit, weightlifting, aarhus, workshopSpartan, crossfit, weightlifting, aarhus, workshopSpartan, crossfit, weightlifting, aarhus, workshopSpartan, crossfit, weightlifting, aarhus, workshopSpartan, crossfit, weightlifting, aarhus, workshop

Ingen kommentarer

Be the first to start the conversation!

Skriv en kommentar